Akupressur

av | feb 26, 2021

För Hälsa och Välmående

Behandling med Akupressur

Varmt välkommen till behandling med akupressur och yogaterapi hos mig! Jag finns på Andrummet, Hantverkaregatan 13, Norrtälje.

Du bokar tid genom att skicka sms eller mail till mig på 073-759 26 48 eller annette@yogavis.se.

Bokningsbara tider: Måndag förmiddagar jämn vecka. Kommande tider: 12 juni, 26 juni, 10 juli.

Akupressur (30 minuter, kostnad 450 kronor)

Yogaterapi (60 minuter, kostnad 750 kronor)

Jag är certifierad i Kundaliniyogaterapi (800 timmar) med läraren Guru Dharam.

 

Välkommen att kontakta mig för att boka tid på 073-759 26 48 eller via kontaktformuläret här Kontakt – YogaVis.

 

Vad är Akupressur?

Akupressurpunkterna finns längs med meridianlinjerna i kroppen enligt Traditionell Kinesisk Medicin (TKM). Genom meridianerna flödar energi i kroppen och akupressurpunkterna är platser där energin cirkulerar och stärks. När det uppstår en obalans, till exempel vid fysiska eller psykiska symptom, så har det uppstått en stagnation i meridiansystemet. Genom att stimulera specifika akupressurpunkter så kommer cirkulationen tillbaka och vi får balans i kropp och sinne.

Vanliga besvär där akupressur fungerar bra är fysiska symptom som låg energinivå, huvudvärk, astma, eksem, smärta, vallningar, problem med magen som förstoppning eller uppspänd mage, och mentala obalanser som stress, oro, nedstämdhet och frustration. Akupressur är också bra som komplementär behandling för sjukdomar med långsamt förlopp som påverkar till exempel njurarna eller levern.

Akupressur innebär att behandlaren trycker med ett finger på akupressurpunkten och stimulerar på så sätt energicirkulationen i meridianen. Behandling sker med kläderna på och patienten ligger lugnt med en filt över sig. Många akupressurpunkter finns på händer, armar och fötter och ben. Innan behandlingen startar pratar vi om vad du vill ha hjälp med och vad jag kommer att göra.

Arholmagatan 11 B, 76161 Norrtälje

073-759 26 48

annette@yogavis.se